Sponsorloop kinderen voor Stichting Semmy

In samenwerking met het Instituut voor Natuur en Duurzaamheid, het IVN, is een wandelroute uitgestippeld. Deelnemers ontvangen een boekje met informatie over bomen, struiken, planten en paddenstoelen in het Meanderpark. In het verrassend mooie park lopen deelnemers op eigen tempo van ‘stempelpost’ naar ‘stempel/lakpost’. Bij elke post wordt er een nageltje gelakt in het kader van de actie ‘Lak met Tijn’. Aan het einde van de stadswandeling en op vertoon van 5 of 10 in diverse kleuren gelakte nageltjes, mogen de jonge deelnemers een pannenkoek versieren bij Stadscafé De Pannenkoek.

De actie is opgezet door de serviceclubs Lions en Leo's. In het weekend van 12, 13 en 14 april zetten zij zich landelijk in voor onderzoek naar kinderkanker. Dat is nodig, want kinderkanker is nog steeds doodsoorzaak nummer 1 bij kinderen van 2 tot 11 jaar. Ieder jaar krijgen 600 kinderen kanker en één op de vier kinderen redt het helaas niet. Voor kinderen met hersenstamkanker is de overlevingskans zelfs nihil. Om kindersterfte tegen te gaan, en kinderen met hersenstamkanker een toekomst te bieden organiseert Lions dit actieweekend. Dat doen ze in samenwerking met de Stichting Semmy, opgericht door de ouders van Semmy, die in 2007 op vijfjarige leeftijd overleed aan de gevolgen van hersenstamkanker. De stichting werkt nauw samen met het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie en het VUMC.

De kosten voor deze wandeling door het, voor velen onbekende, maar prachtige Meanderpark, bedragen €7,50 per gezin. Meer is natuurlijk van harte welkom, want 100% van de opbrengst gaat naar Stichting Semmy. De loop start zondag 14 april om 11.30 tot 13.30 uur op het Buitenplein tegenover Hudson's Bay.

Afbeeldingen

Title
*De aangegeven aanbiedingen zijn slechts indicaties en zijn onderheven aan de voorwaarden Speciale voorwaarden