Koop het prentenboek Een Beregoede Nacht en steun Kika

We hebben een uniek prentenboek gemaakt met onze mascotte Sammie het Zwijntje in de hoofdrol. Helemaal herkenbaar voor iedereen die wel eens bij ons komt winkelen. Een mooi cadeau voor de feestdagen!

Prentenboek 'Een Beregoed Nacht'

In het prachtige prentenboek staat Sammie het Zwijntje centraal: de mascotte van Amstelveen. In Een Beregoede Nacht komt Sammie ’s nachts – als de deuren van het winkelcentrum gesloten zijn – tot leven en ontmoet dan de berenfamilie. Hij is een beetje verdrietig omdat hij denkt dat de kinderen hem niet graag knuffelen. Kunnen de beren Sammie helpen? De figuren in het verhaal “Een beregoede nacht” zijn gebaseerd op beelden die echt in Stadshart Amstelveen te vinden zijn. Sammie het Zwijntje is de mascotte van Stadshart Amstelveen, die zijn oorsprong vindt in het bronzen beeld van ‘Het Zwijn’ van beeldhouwer Karl Pelgrom. Vele Amstelveners hebben nostalgische herinneringen aan het beeld, waar vroeger zijzelf en nu hun kinderen op de rug van het beeld hebben gezeten. De glans op de rug van het beeld laat zien dat vele kinderen hier al die jaren plezier van hebben gehad. De beren uit het verhaal zijn een spin-off van de grote verlichte kerstbeer, die al meer dan 10 jaar in Stadshart Amstelveen staat tijdens de feestdagen. Voor vele vaste bezoekers is deze kerstbeer elk jaar weer een herkenbaar en typisch Amstelveens beeld. In samenwerking met Avontuur-BlachereNL is in Stadshart Amstelveen een familie van beren ontstaan met elk een eigen beroep.

    Het prentenboek is vanaf 22 november te koop voor €12,95 en per boek wordt er €7,50 gedoneerd aan Stichting Kika. Het boek is te verkrijgen bij de receptie van Stadshart Amstelveen en bij Boekhandel Libris Venstra.

    Amstlvn Twinkelt: Berenparade

    Vanaf nu t/m 9 januari staat Stadshart Amstelveen weer in het teken van Amstlvn Twinkelt. En dit jaar maakt de metershoge kerstbeer, die al 10 jaar tijdens de feestdagen op het Binnenhof te vinden is, plaats voor nieuw gezelschap: zijn familie. In het centrum strijkt een heuse berenparade neer van 14 ‘schitterende’ beren met elk hun eigen beroep: van politie tot kok, van brandweer tot schoonmaker en van muzikant tot voetballer. De berenfamilie wordt aangevuld met vele andere dieren uit het dierenrijk. Allemaal prachtig verlicht met schitterende lichtjes. Bezoekers kunnen de beren dagelijks bekijken tijdens hun bezoek aan Stadshart Amstelveen.

    We wensen jou een magische shopervaring!

    *De aangegeven aanbiedingen zijn slechts indicaties en zijn onderheven aan de voorwaarden Speciale voorwaarden