SBS6 KERSTPARADE komt naar Stadshart Amstelveen

Op zaterdag 22 december om 17.00 uur gaat de 9e jaargang van de SBS6 Kerstparade plaatsvinden. Dit jaar aan ons de eer om het jaarlijks terugkerende kerstfestijn te mogen verwelkomen. In aanloop naar de kerstdagen gaat de SBS6 Kerstparade een route door Amstelveen rondom het Stadshart rijden. Een route van twee kilometer wordt omgetoverd tot een kerstsprookje. De optocht bestaat onder meer uit levende speelgoed acts, een grote kersttrein, verschillende kerstfiguren, dansende elfjes, kerstkoren- en optredens. Het blijft nog een verrassing welke bekende SBS6-gezichten allemaal zijn te zien tijdens de parade. De SBS6 Kerstparade wordt mede mogelijk gemaakt door SBS6, de winkeliersvereniging van Stadshart Amstelveen, en in samenwerking met Gemeente Amstelveen.

Kerst betovering
Al sinds 2007 wordt jaarlijks de SBS6 Kerstparade georganiseerd. Wat ooit begon als een bescheiden optocht in Almere is inmiddels uitgegroeid tot een indrukwekkend kerstspektakel. Voorgaande jaren deed de parade o.a. Eindhoven, Sittard en Hoofddorp aan. Dit jaar verwelkomen wij voor het eerst dit landelijke evenement. De winkeliersvereniging reageert trots; “We kunnen niet wachten om de bezoekers te betoveren met deze kerstparade en zijn erg trots dat onze winkeliersvereniging erin is geslaagd om dit evenement naar Amstelveen te halen. Daarnaast kunnen zij tegelijkertijd kennis maken met ons mooie Stadshart, want na de kerstparade zijn veel winkels en horeca geopend tot 21.00 uur. Na de kerstparade kan je nog even nagenieten en de laatste kerstinkopen doen,,” aldus Hans de Groot (voorzitter winkeliersvereniging).

Informatie bereikbaarheid Kerstparade
Het evenement belooft fantastisch te worden! Echter zal het ook zeer drukbezocht worden. Wij raden daarom alle bezoekers van de Kerstparade aan indien mogelijk om te voet, met de fiets, of met de scooter te komen, danwel met het Openbaar Vervoer.

Route Kerstparade
De Kerstparade start op de kruising Handelsplein-Van Heuven Goedhartlaan om 17.00 uur. De route verloopt verder via Meander, Stadsplein, Rembrandtweg, Groen van Prinstererlaan en eindigt weer op de Burgemeester Haspelslaan. De hele kerstoptocht duurt circa 1,5 uur.
Het kan op de Meander en de Rembrandtweg extra druk zijn, vanwege de toeloop vanuit de parkeergarages. U kunt bijvoorbeeld ook langs de Groen van Prinstererlaan gaan staan voor een beter zicht op de parade.

Komt u met Openbaar Vervoer?
Vanuit Amsterdam kunt u met tram 5 of metrolijn 51 naar Stadshart Amstelveen komen. Deze komen aan bij het Handelsplein - direct langs de route van de parade. Vanuit de gehele regio (Aalsmeer, Uithoorn, Ouder-Amstel, Amsterdam Zuid etc.) is er een uitstekend busnetwerk. Bushalte Amstelveen bevindt zich midden in het hart van Stadshart Amstelveen.

Komt u te voet, met de fiets of met de scooter?
Vele reguliere fietsparkeerplaatsen binnen de route van de parade zijn afgesloten om doorgang te bieden aan de parade en de hulpdiensten . Er zijn speciale fiets/scooter parkeerplaatsen aangewezen op het Dokter Lelyplantsoen en bij de Stadstuinen.

Komt u met de auto?
Kom dan op tijd! De parkeergarages van het winkelcentrum zijn rond het tijdstip van de parade hoogstwaarschijnlijk vol. Neem daarom afrit 4 van de A9, dan komt u direct uit bij de parkeergarages die net buiten de drukte liggen. Er kan niet in de wijk worden geparkeerd, dit is afgesloten voor verkeer.

Via afrit 4 van de A9 kunt u parkeren voor de Kerstparade bij:

Het KPMG gebouw aan de Laan van Langerhuize 1. Parkeren is daar gratis. Het is dan ongeveer 8 minuten lopen naar de Meander waar de route langskomt. De looproute wordt met borden aangegeven.
U kunt ook parkeren bij het voormalige KPMG gebouw op Burgemeester Rijnderslaan. U parkeert gratis op de buitenparkeerplaatsen rondom het gebouw of u rijdt naar binnen onder het gebouw bij P3. Er is een looproute richting de route van de parade aangegeven van ca. 5 minuten. Deze parkeergarage is dichter bij de route, maar zal in de aanloop naar de parade ook snel vol zijn. Met name omdat bezoekers vanuit de regio naar deze parkeergarage worden geleid.

Wij danken KPMG en ProWinko voor hun medewerking in het ter beschikking stellen van de parkeergarages voor de kerstparade.

NB. Direct omwonenden van het Stadshart hebben een brief ontvangen met meer informatie over de parade en de tijdelijke afsluitingen.

Op de dag van de parade zelf kunt u mogelijke actuele informatie over het event, het parkeren en de afsluitingen vinden op onze Facebookpagina onder SBS6 Kerstparade 

Toon meer Toon minder
  • 22
    december
    zaterdag
Van 17:00 tot 18:30

Afbeeldingen

*De aangegeven aanbiedingen zijn slechts indicaties en zijn onderheven aan de voorwaarden Speciale voorwaarden