Foto-expositie Parels van Amstelveen

In Stadshart Amstelveen opent de foto-expositie "Parels van Amstelveen" midden in het hart van Stadshart Amstelveen. Hier kunnen bezoekers de fotoportretten aanschouwen van bewoners van verpleeghuizen in Amstelveen, gemaakt door fotografe Charlotte Brand. De expositie bestaat uit een reeks fotoportretten die Charlotte Brand in de zomer van 2022 maakte van bewoners van verpleegtehuizen in Amstelveen. Het doel van de fotoreportage was om juist deze mensen – die vaak een teruggetrokken leven leiden, verstopt in de gesloten schelp van een verzorgingstehuis – te laten stralen als een parel. 

Een mensenleven in een fotoportret
‘Parels van Amstelveen’ bestaat uit 25 portretten van bewoners van drie verpleegtehuizen in Amstelveen. De bewoners, van wie velen met dementie, komen vrijwel niet meer buiten de muren van de zorginstelling, worden door de buitenwereld amper nog gezien en lijken een bijna vergeten onderdeel van de maatschappij. Zij hebben echter een geschiedenis en kunnen terugkijken op een mensenleven in Amstelveen waarin veel is gebeurd. Samen met Charlotte Brand luisterden ze naar hun favoriete muziek en vertelden zij hun verhaal. Vervolgens werden de fotoportretten gemaakt: ingetogen en sober van kleur. Doordat gebruik is gemaakt van een ‘Rembrandt’-belichting, waarbij schaduw over een deel van het gezicht valt, wordt de waardigheid van de geportretteerden benadrukt.
De fototenstoonstelling is te vinden naast ZARA en Dunkin' Donuts, en is te bezichtigen van 23 januari tot en met 13 februari.
Meer ontdekken over dit project: klik hier
Zie meer
*De aangegeven aanbiedingen zijn slechts indicaties en zijn onderheven aan de voorwaarden Speciale voorwaarden