Lions Club Mingle

Kinderboeken inzamelingsactie Lions Club Mingle

Na het grote succes van vorig jaar met het inzamelen van kinderboeken in de week van de Alfabetisering, gaat Lions Club Mingle dit jaar deze actie opnieuw houden. Vorig jaar zijn er circa 3.500 boeken gedoneerd en dit jaar hopen wij dat er nog veel meer boeken gedoneerd zullen worden.

Op zaterdag 14 september kunt u uw kinderboeken weer doneren aan het goede doel. Ook dit jaar staan ze weer op dezelfde plek in het Binnenhof tussen de HEMA en de receptie in. U kunt de boeken inleveren tussen 11:00 – 16:00 uur.

De boeken worden na het catalogiseren op leeftijd doorgegeven aan onder andere buurthuizen, het huiswerkpunt, Blijf van mijn lijf huizen, vluchtelingenwerk en de Taalvijver. De kinderen van de voedselbank ontvangen ook een aantal boeken. Ze krijgen allemaal een pakket van 5 boeken met een grote strik eromheen.

Bespreekt u ook thuis met uw kinderen welke boeken er wellicht doorgegeven kunnen worden aan andere kinderen? Lions Club Mingle is blij met elke donatie en zorgt er voor dat alle boeken op de juiste plek terecht komen. Met deze actie ondersteunen wij en Lions Club Mingle het beleid van de gemeente Amstelveen. Een beleid dat gericht is om laaggeletterdheid en analfabetisme uit de gemeente te bannen.

 

SCRABBLE XL
Zaterdag 14 september valt in de Week van de Alfabetisering. Stichting Wereldbuur nodigt in samenwerking met het Taalhuis iedereen uit om mee te doen aan SCRABBLE XL. Vanaf 11:00 uur in het Binnenhof voor de HEMA, kan iedereen meedoen en woorden aanleggen op een groot spelbord. Naast spel plezier hoopt de stichting potentiele vrijwilligers te enthousiasmeren om zich aan te melden als taalcoach. Wist je dat er elke week 280 vrijwilligers al werken aan taalinitiatieven, zoals voorlees gezinnen? Zaterdag zal er de gehele dag taalvrijwilligers aanwezig zijn tot 16:00, die informatie kunnen verstrekken over de verschillende taalprojecten en de aanmeldprocedure voor taalhulp.

Iedere vrijwilliger kan zich aanmelden bij het Taalhuis in de bibliotheek op het Stadshart op dinsdag en donderdag van 13:00 tot 16:00 uur. Of telefonisch via telefoonnummer 020-64 14 126, op dinsdag en donderdag van 13:00 tot 16:00. Meld je aan als taalcoach voor volwassenen of als kindertaalcoach voor kinderen om laaggeletterdheid uit onze gemeente te bannen.


Klantenkaart
  • 14
    september
    zaterdag
Van 11:00 tot 04:00

Gerelateerde evenementen

*De aangegeven aanbiedingen zijn slechts indicaties en zijn onderheven aan de voorwaarden Speciale voorwaarden