everydaygreen

duurzaamheid

Duurzaamheid is voor stadshart amstelveen van groot belang. We werken elke dag hard om ons centrum zo groen mogelijk te houden. wist je dat...

  • Om groen te blijven, we zoveel mogelijk recyclen? Plastic, glas, papier, karton en keukenafval, niets komt op de vuilnishoop terecht.
  • Stadshart Amstelveen een partner is van Too Good to Go? Met deze app wordt voedselverspilling bestreden.
  • 7298m2 van de daken van Stadshart Amstelveen daktuinen zijn, en er bijenkasten en insectenhotels aanwezig zijn?
  • We jaarlijks een kinderboekeninzameling houden met de Lions Club t.b.v. vluchtelingen en kinderen in armoede?

100%

van onze verlichting LED verlichting is?

24

oplaadpunten voor elektrische voertuigen aanwezig zijn?

100%

van ons afval wordt gerecycled?

style recycle challenge

Breng van 1 tot en met 9 oktober 2022 jouw oude kleding naar Amstelveen!

Olcay Gulsen en haar zus Dolshe Gulsen gaan de challenge aan om 1000 kilo kleding in te zamelen. De kleding gaat naar Sympany: een textielinzamelingsbedrijf met een mooie missie: werken aan een circulaire textielketen om bij te dragen aan een duurzamer wereld.

Help je mee? Verzamel je oude kleding en breng het in de actieperiode naar het speciale recycle-station in het Binnenhof (locatie: tegenover ZARA). Hiermee doe je niet alleen iets goeds voor de wereld, maar ook iets goeds voor jezelf.
 

Een treinreis naar Londen of Parijs

Als je je kleding komt brengen, kies je ter plaatse aan wie van de twee zussen - Olcay of Dolshe - je de zak doneert. Kies je voor Olcay? Dan maak je kans op een duurzame treinreis naar fashionstad Londen. Kies je voor Dolshe? Dan kun je een reis naar Parijs winnen. Bovendien ontvang je bij elke donatie nog een winkaart, waarmee je prijzen uit het winkelcentrum kunnen winnen.

De winkaart bevat een unieke code, waarmee je online direct kunt zien of jij een prijs hebt gewonnen. De hoofdprijzen zijn een reis naar Londen of Parijs, een beautypakket van Douglas t.w.v. €100 en een giftcard van Stadshart Amstelveen t.w.v. €75. Daarnaast zijn er vele kleinere prijzen te winnen.

De prijzen zijn mogelijk gemaakt door: TUI, Douglas, Anne&Max, Gerry Weber, Just Brands, Prodeli, Oil & Vinegar, Purdey, Coffeecompany, Stadscafé de Pannenkoek, Bar Dixie, Strada, Arabian Oud, Etos, Sushi Time, The Health House, Rebellenclub, Patagonias, Zorgeloos en meer.

op naar
de 1000 kilo!
0
0
0
0

green heroes

Onze winkels helpen graag mee aan een betere wereld

De Bijenkorf staat voor stijl en kwaliteit, maar ook voor verantwoordelijkheid en een duurzamere levensstijl. Zie je een Groene Bij op een productkaartje in de winkel? Dit laat zien dat een product of service duurzamer is. Je kunt hier op letten tijdens het shoppen en zo bewust stappen zetten naar een duurzame levensstijl.

Bij Purdey zijn de duurzame artikelen te herkennen aan het speciale Eco Friendly label. Steeds meer artikelen zijn gemaakt van gerecyclede materialen, organic grondstoffen of worden er, zoals bij onze denims, nieuw technieken gebruikt. Hierdoor wordt er 66% minder water verbruikt. Dit is te herkennen aan ons Less Water label.

Onze duurzame items herkent u aan het groene label 'I WEAR. I CARE.' Naast de perfecte pasvormen en comfortabele modellen hoort daar voor ons ook de duurzame en eerlijke productie van deze kledingstukken bij.

Het is helemaal niet erg als je niet 100% plantaardig eet, maar we kunnen samen wel wat planeetaardiger worden. Hier zet Anne&Max zich dan ook vol voor in. Door bijvoorbeeld de opzet van de direct trade met de koffieboeren in Peru, op zoek te gaan naar de eerlijke prijs voor koffie en steeds meer vega(n) opties aan te bieden op onze menukaart.

Join the refill revolution bij The Body Shop. Kies je hervulfles, vul het met een product naar keuze, zoals shower gel, hand wash, shampoo of conditioner en personaliseer je fles met stickers. Gebruik het product en kom vervolgens terug om je fles te opnieuw te vullen.

Reizen maakt je wereld groter en verruimt je blik. Maar om volgende generaties ook te laten genieten van al het moois op deze wereld, is het belangrijk dat we steeds bewuster reizen. Daarom heeft TUI in 2021 Fair Travel geïntroduceerd: een pakketreis waarmee je samen met TUI bijdraagt aan een eerlijke vakantie met een positieve impact.

kitikate heeft een breed assortiment duurzame en biologische baby- en kinderkleding, gemaakt van 100% biologisch katoen en met het Global Organic Textile Standard-keurmerk (GOTS). GOTS is een internationaal keurmerk dat beoordeelt of textiel milieuvriendelijk en sociaal verantwoord is geproduceerd.

Geef je oude jeans een tweede leven! We verzamelen de jeans en laten ze verwerken tot nieuwe stoffen, die vervolgens weer worden gebruikt voor nieuwe kleding. Doe je mee? Dan krijg je van ons € 10,- korting*!