Geschiedenis

1950 - 1960

Winkels met bovenwoningen aan de Rembrandtweg zijn in de jaren vijftig de eerste aanzet geweest voor het huidige Stadshart Amstelveen. In de jaren zestig werd winkelcentrum Het Binnenhof geopend, één van de eerste moderne winkelcentra in Nederland. Amstelveen kreeg ook landelijke bekendheid met de staande Meanderflats van architect Arthur Staal langs Rijksweg A9. In de daarop volgende jaren 70 werd het het V&D-warenhuis en het Cultureel Centrum aan Plein 1960 gerealiseerd.

1988 - 1989

In 1988 werd Het Binnenhof overdekt en in het daarop volgende jaar startte het project tot vernieuwing en uitbreiding van het Stadshart. Het doel van dit project was om de vier aparte winkelgebieden tot een winkelcentrum te maken en te zorgen voor meer levendigheid met horeca, een poppodium en het concentreren van diverse culturele functies aan het Stadsplein.

1993 - HEDEN

In 1993 werd een publiek private samenwerking opgericht ter ontwikkeling en realisatie van het plan Stadshart Amstelveen welke in 1998 is opgeleverd. In 2008 hebben we het 10-jarig jubileum van Stadshart Amstelveen gevierd. Tot op de dag van vandaag wordt er continue gewerkt aan een nog stijlvoller en completer winkelaanbod voor de bezoekers.

 

Jaarlijks bezoeken ruim 10 miljoen mensen Stadshart Amstelveen. Ons winkelcentrumteam werkt dagelijks om uw bezoek aan ons winkelcentrum zo prettig mogelijk te maken. Stadshart Amstelveen wordt door bezoekers gewaardeerd als een schoon, compleet en veilig winkelcentrum. Als enig winkelgebied in Noord-Holland is Stadshart Amstelveen dan ook onderscheiden met vijf sterren van het Keurmerk Veilig Ondernemen. Veiligheid staat bij ons dan ook hoog in het vaandel. Met de winkeliers, de gemeente, de politie en overige partners wordt samengewerkt om Stadshart Amstelveen een prettig en veilig winkelcentrum te houden.

Heeft u vragen of suggesties? Neemt u hier dan gerust contact met ons op, wij horen graag van u.

Rondom Stadshart Amstelveen

Wilt u uw dagje comfortabel shoppen afsluiten met een heerlijk diner? In de directe omgeving van Stadshart Amstelveen vindt u het sterrenrestaurant Aan de Poel.

Restaurant Aan de Poel (2 Michelinsterren)
Het plekje aan het meer, waar het restaurant is gevestigd wordt wel eens "het mooiste plekje van Amstelveen" genoemd. In de exclusieve open keuken worden spannende internationale gerechten bereid. 

Zuiver Amsterdam 
Voor een relaxte afsluiting van een bezoek aan Stadshart Amstelveen bevelen wij u Zuiver Amsterdam aan. In deze moderne en exclusieve SPA kunt genieten van het weldadige gevoel van luxe. Kom tot rust tijdens een bijzondere Zuiver-avond. Er geldt een speciaal tarief vanaf 17:00 uur. Zuiver Amsterdam is zeven dagen per week geopend tot 24:00 uur.

Handige adressen

 

Politie Amstelveen
Gerard Doulaan 2
1181 WS Amstelveen
0900-8844
www.politie.nl

AKO met postkantoor
Rembrandthof 53 
(deze winkel bevindt zich op -1)
1181 ZL Amstelveen
www.postnl.nl - www.ako.nl

Albert Heijn
Rembrandthof 49 
(deze winkel bevindt zich op -1)
1181 ZL
020 - 641 94 35 
www.ah.nl